Oldal kiválasztása

Megbízható, de egyben olcsó használt laptopot keres? – Látogasson el a Jebeto-hoz!

Sokak számára fontos, hogy olcsón jussanak használt laptophoz, azonban ne essen abba a hibába, hogy csak az árat veszi figyelembe. Az ilyen jellegű vásárlás sosem végződik jól, ekkor pedig nem a készülék lesz a hibás. Olcsó használt laptop vásárlása előtt a következő kérdéseket érdemes végig gondolni:

  • Mire szeretné használni a laptopot?
  • Mekkora az Ön számára megfelelő összeg, illetve mennyit tudna költeni maximálisan a készülékre?
  • Milyen paraméterekkel rendelkező laptopra van szüksége?
  • Mely boltokból tud megbízhatóan vásárolni?

Érdemes alapos kutatómunkát végezni olcsó használt laptop vásárlás előtt, mivel így elkerülhetők az átverések!

Általában böngészésre, Facebookra, YouTube videók nézegetésére, filmezésre keresnek az emberek olcsó használt laptopot. Az itt felsorolt tevékenységekhez valóban nem szükséges vagyonokat költeni új laptopokra, mivel tudásuk nem lenne kihasználva. Amennyiben Ön otthoni felhasználásra szeretne olcsó használt laptopot, úgy 4GB RAM és minimum 2Ghz-es processzor elegendő lehet. Sőt, egy ilyen felszereltségű készülék még egyszerűbb programokkal (Microsoft Word, Excel, Access stb.) végzett munkára is alkalmas.

Megéri viszont következetesnek lenni, mivel ha grafikai munkához, videóvágáshoz keres gépet, akkor az sokkalta komolyabb beruházást igényel.

Hol vásároljon olcsó használt laptopot?

Ha egy webshopban, szaküzletben megtalálta az Önhöz illő laptopot, vásárlás előtt érdemes körültekintőnek lenni. Tanulmányozza végig, hogy a vállalkozás milyen visszajelzéseket kapott más vásárlóktól. Ez mellett érdemes ellenőrizni weboldalukat is. Ha igényesen kialakított, szimpatikus, valamint az elérhetőségek megfelelően fel vannak tüntetve az már fél siker. Fontos, hogy garanciát vállaljanak termékeikre, így bármikor segíteni tudnak egy esetleges meghibásodás esetén. Érdemes barátai, ismerősei tanácsát is kikérni vásárlás előtt.

Ha teheti látogasson el a szaküzletbe és próbálja ki személyesen az Ön által választott modellt.

Mit érdemes leellenőrizni olcsó használt laptop helyszíni vásárlása esetén?

Mivel használt laptopokról beszélünk, így kisebb karcok és kopások gyakran megtalálhatók ezen készülékeken, ezek miatt nem kell aggódnia. Gondot a repedések és törések okozhatnak, mivel ezen sérülések már a készülék működését befolyásolhatják. Ne felejtse a HDD már egy komolyabb ütéstől meghibásodhat! Az akkumulátor ellenőrzése is ajánlatos, így kiderül, hogy a készülék töltő nélkül is használható-e. A kijelzőn pixelhibák után érdemes kutatni. Ha elvétve talál pár fekete, avagy folyamatosan világító foltot a képernyőn, az még nem jelent problémát. Ezzel szemben az egymás mellett elhelyezkedő hibás pixel „csoportok” már lehetnek valamilyen hiba előfutárai.

Használt olcsó laptop vásárlása esetén látogasson el a Jebeto szaküzletébe vagy a jebeto.hu weboldalra!